همه چیز درباره نرم افزار Revit | افرادی که علاقه مند به شاخه های معماری و مدل سازی دارند برای کارشان نیاز به نرم افزارهای متعددی دارند.
این نرم افزارها به عنوان ابزارهایی بکار برده می شوند تا طرح نهایی یک پروژه ساختمانی را از ابعاد مختلف همچون شکل ساخت، نوع سازه، برق کشی، لوله کشی و غیره مورد بررسی قرار دهند. نرم افزاری که امروز قصد معرفی آن را داریم نرم افزار رویت (Revit) نام دارد.
جالب است بدانید که نام این نرم افزار متشکل از دو کلمه revitalization و revitalize می باشد که به معنی حیات بخشیدن و تجدید حیات است .افرادی که در شاخه های عمران ، معماری ، برق یا مکانیک فعالیت می کنید نرم افزار Revit می تواند بسیار برایتان کمک کننده و جالب توجه باشد.
برای ایجاد اطلاعات ساختمانی در رشته های مختلف معماری، مهندسی ساختمان و سازه، مهندسی برق، لوله کشی، طراحی و پیمانکاری رویت (Revit) نرم افزار ایده آلی خواهد بود.
شرکت autodesk که معمولا در زمینه های معماری و ساختمانی به تولید نرم افزار می پردازد، دو نرم افزار کاربردی رویت و اتوکد را تولید کرده است و تنها تفاوتی که این دو دارند آن است که رویت قابلیت های بیشتر و سرعت بیشتری نسبت به اتوکد دارد و در حال حاضر بیشتر کاربران اتوکد برای طراحی و ترسیم نقشه های ساختمانی خود از رویت استفاده می کنند.
تاریخچه نرم افزار رویت Revit
از سال ۲۰۰۲ نرم افزار رویت (Revit) میان نرم افزارهای مدلینگ ساختمان، به محبوبیت ویژه ای رسید. در کنار مدل سازی بر اساس اطلاعات ساختمان و مدلینگ ۳ بعدی، نرم افزار رویت، طراحی معماری و فرآیند مدلینگ را متحول کرده است.
مجموعه رویت Autodesk به علت فروش بالای این نرم افزار، دارای بالاترین قابلیت در بخش نرم افزاری BIM یا همان Building Information Modelling به معنای مدلسازی اطلاعات ساختمان است، که این موضوع محبوبیت بسیار زیاد نرم افزار Revit را در میان معماران دنیا نشان می دهد.
مزایای نرم افزار رویت Revit
نرم افزار جادویی رویت کاربردها و مزایای بیشماری را برای صنعت معماری و ساختمان سازی جهان پدید آورده که در زیر با هم تعدادی از آن ها را مرور می کنیم.
طراحی سه بعدی ساختمان و اجزای آن
تفسیر مدل طراحی شده با عناصر نقشه کشی دو بعدی
دسترسی به پایگاه داده مدل های ساختمانی
قابلیت مدیریت مالی و هزینه تولید و مصرف در بازه زمانی
قدرت بالای خلق در نرم افزارهای مهندسی
قابلیت طراحی سه بعدی ساختمان
ویژگی های مهم نرم افزار رویت Revit
پیش نمایش خانه در قالب مدلینگ BIM سه بعدی
برای طراحی مفهومی و مدلسازی پارامتری از نرم افزار رویت استفاده می شود. طراحان معمار با استفاده از این نرم افزار می توانند خیلی سریع، طرح کلی طبقات را ترسیم نموده یا تغییراتی را در طرح استاندارد ساختمان به وجود بیاورند و در اختیار مشتریان بگذارند تا آنان نیز پیش نمایش خانه مورد نظرشان را ببینند.
تصاویر سه بعدی طرح ها به طراحان این اجازه را می دهد تا ایدههای طراحی متفاوتی را امتحان کنند و بتوانند از ابتدای کار، تصمیمات طراحانه خود را تنظیم نمایند.
سرعت بیشتر درتغییرات طراحی و بدون نیاز به تکرار
به طور مرتب در طول مراحل طراحی ساختار ساختمان و طبقات، نیاز به اصلاح وجود دارد. با نرم افزار Revit، طراحی و بازبینی آن با سرعت و دقت بیشتری انجام می پذیرد.
پلانها، برشها، نماها، دیدها و تمام اجزای ساختمان، در رویت با هم ارتباط دارند. هرگاه تغییری در مدل اعمال کنید، نرمافزار به طور اتوماتیک آن تغییر را بر روی دیگر اجزا نیز اعمال می کند و این امر کل ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد.
مرجعی برای کامپوننت های ساختمان
مجموعهای کامل از کامپوننتهای پارامتریک ساختمانی در نرمافزار رویت موجود است. بنابراین به راحتی و خیلی سریع این امکان وجود دارد که کامپوننت های موجود را تغییر بدهیم.
با ذخیره این تغییرات، پارامترهای جدید ایجاد شده را می توان در پروژه های دیگر نیز استفاده کرد. هنگامی که شما پروژه جدیدی را به عنوان طراح معمار، طرح ریزی می کنید، میتوانید از آبجکت های ذخیره شده به عنوان رفرنس برای مشتریان استفاده نمایید.
بالا بودن کیفیت در اسناد ساختمانی
ظرفیت مدلسازی بالای Revit، این امکان را به طراحان و مدلسازان می دهد تا به راحتی مشکلات و اشکالات احتمالی را شناسایی کرده و آن ها را در مراحل اولیه رفع کنند. این قابلیت باعث می شود که نتیجه مستند سازی بدون خطا و با کیفیت انجام شود.
ارزیابی دقیق پروژه و هزینه های آن
استفاده از نرمافزارهای مدلسازی اطلاعات همچون Revit یک مزیت مهم دارند و آن تولید خودکار اندازه ها و برآورد هزینه ها است. این مزیت به پیمانکارن و کارفرمایان کمک می کند تا بودجه مورد نیاز برای انجام پروژه خود را محک بزنند.
هماهنگی بهبود یافته
نرم افزار Revit توانسته طراحی، مدلسازی، سازه و مدیریت آن را از هم مجزا کرده. این ویژگی باعث می شود تا افراد دخیل در پروژه از مسئولیت های خود آگاه باشند و در عین حال هماهنگی میان این بخشها بهبود یابد. به این ترتیب هر شخص درک کاملی از پروژه پیدا می کند و ریسک ها و خطرات طراحی از بین می رود.
انعطاف پذیری بسیار زیاد
Revit برخلاف اتوکد، به تمام داده های پروژه اجازه می دهد تا در فایل یک پروژه ذخیره شوند. این ویژگی جالب به کاربران بسیاری اجازه می دهد تا بر روی پروژه ای واحد کار کنند و تغییرات با هر بار ذخیره بر روی آن ثبت می گردد. علاوه بر این می توان از فایل رویت، ورودی و خروجیهایی با پسوند های DWG، DXF، DGN، PDF، JPEG گرفت.
جدیدترین ورژن نرم افزار رویت
از سال ۲۰۱۸ تنها یک ورژن از رویت عرضه میشود که شامل تمامی امکانات موجود در سه نسخه گذشته از رویت است: نرم افزار رویت معماری (Revit Architecture)، نرم افزار رویت استراکچر (Revit Structure) و نرم افزار رویت مپ (Revit MEP). بنابراین تمامی اطلاعات یک پروژه ساختمانی و تمامی ابزار لازم برای مدلسازی معماری، سازه و تاسیسات در یک نسخه در دسترس است.
معماری هنر و علم طراحی ساختمانها و دیگر سازههای فیزیکی است. یک تعریف گستردهتر اغلب شامل طراحی کل محیط ساخته شده از سطح کلان شهرسازی، طراحی شهری و منظر تا سطح خرد جزئیات یعنی ساخت و ساز و گاهی مبلمان است. اصطلاح “معماری” همچنین برای حرفهی ارائه خدمات معماری استفاده میشود.
طراحی معماری در درجه اول با بکارگیری مهارتهایی خلاقانه بر روی جِرم، فضا، حجم، بافت، نور، سایه، مصالح و برنامه هدایت میشود و بهمنظور دستیابی به یک هدف زیبا، کاربردی و اغلب هنری، از عناصر واقع گرایانهای مانند هزینه، ساخت و فناوری بهره گرفته میشود. به این ترتیب روند معماری از طراحی مهندسی متمایز میشود که برپایهی کاربرد خلاقانه اصول ریاضی و علمی است.
هیچ رویکرد یکپارچهای در معماری وجود ندارد، هر پروژه ساختمان باید به زمینهی بسیار منحصربهفرد خود پاسخ دهد:
سایت، آبوهوا، مسائل اجتماعی، بودجه و مصالح.
ساختمانها همچنین باید بتوانند به خوبی پیر شوند، خود را با شرایط متغیر وفق دهند و انعطافپذیری لازم برای استفادههای مختلف را داشته باشند. آنها همچنین باید از نظر مصالحِ مورد استفاده در حین ساخت و منابعِ انرژی مورد نیاز برای عملکرد، پایدار ساخته شوند.
معماری بخشی هنر و بخشی علم است. به عنوان یک هنر، راهی برای ابراز خلاقیت به ما میدهد و به جامعه اجازه میدهد محیط و فضای زندگی خود را به گونهای متفاوت و منحصربهفرد مشاهده، ایجاد و شکل دهد. همچنین به عنوان یک علم، نیازهای عملکردی ما را نیز در بر میگیرد و فضای زندگی و محیطی مناسب و راحت را برای ما فراهم میکند.
معمار متخصصی حرفه ای است که ساختمان ها را برنامهریزی و طراحی میکند و به طور کلی نقش اساسی در ساخت آنها ایفا میکند. معماران در زمینهی هنر و علمِ طراحی ساختمان آموزش میبینند. همچنین براساس اینکه مسئولیت ایمنی ساکنان ساختمان را نیز بر عهده دارند، باید دارای مجوز حرفهای باشند.
جنبههای کار را میتوان به سه نقش یا فاز اصلی تقسیم کرد:
طراحی
مستندسازی
ساخت و ساز
در نقش طراحی، یک معمار توسط کارفرما استخدام میشود تا طرحهای دقیقی از یک مفهوم یا ایدهای را که به ذهن سفارش دهنده پروژه آمده، به واقعیت تبدیل کند. این بخش از نقش علاوه بر نیاز به ایدههای طراحی خلاقانه و دانش فنی، مسئولیت زیادی را نیز در بر میگیرد.
نیاز هایی چون رعایت مقررات ساختمانی و ایمنی، مقررات برنامهریزی محلی و محدودیتهای وجود. بسته به پروژه، ممکن است قوانینی در مورد حفظ محیط زیستِ محلی یا هر بخش تاریخی یک ساختمان وجود داشته باشد.
جلسات منظم مشتری برای ایجاد الزامات و بحث در مورد پیشنهادات طراحی دقیق مهم است. همچنین هدایت تیمی از دیگر متخصصانی که در این مرحله از پروژه کار خواهند کرد، از جمله مهندسان، طراحان و سرمایهداران اهمیت ویژهای دارد.
در مرحله مستندسازی، مسئولیتها عبارتند از ثبت طرح روی کاغذ، تولید نقشههای دقیق و استفاده از نرمافزار های متفاوت برای امکانسنجی طرح است.
این مرحله میتواند شامل بازنگری و ترسیم مجدد باشد تا تغییرات را بر اساس الزامات، بودجه و مقررات مشتری در بر گیرد. پس از تکمیل اسناد طراحی، مجموعهی دومی از اسناد وجود دارد که باید تولید شوند.
این مجموعه، اسناد ساخت و ساز است که طرح را به دستورالعملها و مشخصات فنی برای پیمانکاران و کارشناسان ساخت و ساز تبدیل میکند. هنگامی که پروژه به مرحله ساخت و ساز رسید، معمار در بازدید از محل و جلسات، نظارت بر ساخت و امضای بخش های مختلف کار، مذاکره با پیمانکاران و رسیدگی و رفع مشکلات پیش آمده، شرکت خواهد کرد.
علاوه بر این، معماران نقشی به عنوان مدیریت دفتر معماری را بر عهده دارند که چنین شرح وظایف و مسئولیت هایی را به همراه دارد:
اداره مشاغل کوچک و مدیریت تیم های کارکنان
بازاریابی معماری . کمک به بازاریابی شرکت خود و حصول اطمینان از دریافت کار های جدید
ارتباط موثر با کارفرما برای خلق ساختمانهایی که نیازهای مشتریان را برآورده میکند
بودجه بندی، هماهنگی و نظارت بر پروژه ها
تبدیل ایدهها به نقشه و اسناد طرح کلی
گنجاندن جزئیات مکانیکی، برقی، لولهکشی و سایر جزئیات در طرح
هماهنگی با قوانین ساختمان و مقررات منطقه بندی
کسب تأیید پروژه و مجوزهای لازم از مراجع نظارتی
تهیه اسناد ساختمانی با اطلاعات دقیق ساختاری و مادی
همکاری با پیمانکاران در مرحله ساخت
محافظت از سلامت، ایمنی و رفاه ساکنان آینده ساختمانهای خود
کار یک معمار با محدودیت بودجه، خواسته های کارفرما، کدهای ساختمان و بسیاری دیگر از نگرانی های عملی، محدود شده است. در تمام این محدودیت ها، یک معمار تنها ۱۵ درصد آزادی دارد تا هنر خود را ارائه دهد.