مرکز آموزش معماری کرج
آیا شما هم میخواهید بدانید کدام نرم افزار معماری بهتر است؟
دانستن رتبه بندی نرم افزارهای معماری و ترتیب یادگیری نرم افزارهای معماری از سوالاتی هستند که در ذهن همه دانشجویان معماری ایجاد میشود.
نرمافزارهای معماری برای معماران امروزه، ابزارهای لازمی شدهاند که تسلط به آنها در موفقیت شغلی معماران شاخص مهمی است. بنابراین انتخاب نرم افزار معماری مناسب و یادگیری موثر آن، گام مهمی در پیشرفت تحصیلی و شغلی دانشجویان معماری است.
پر درآمد ترین نرم افزار معماری برای شما نرمافزاری است که به بهترین شکل به ارائه طرحهای معماری شما کمک کند. در انتخاب بهترین نرم افزار معماری باید به دنبال این باشیم که با شناخت نیازهای بازار کار و علایق و استعدادهای خودمان در معماری، نرمافزار مناسب خود را برای یادگیری انتخاب کنیم.
تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا راهکارهایی را برای انتخاب نرم افزار معماری مناسب به شما معرفی کنیم و مروری بر روشهای یادگیری اثربخش نرمافزارها داشته باشیم.
به چه عنوان شغلی و گرایش معماری علاقه دارید؟
کاربردی ترین نرم افزارهای معماری برای شما نسبت به نوع شرکت معماری و عنوان شغلیای که خواهید داشت، متفاوت است. نرمافزارهای مورد نیاز یک شرکت بزرگ معماری با یک دفتر کوچک معماری و یک طراح معماری فریلنسر تفاوت دارد و شما باید با توجه به فرصتهای شغلیای که رو به روی خود میبینید و آینده شغلی مورد انتظارتان، نرمافزارهای مناسب را انتخاب کنید.
عنوان شغلی یا گرایش و تخصص مورد علاقه شما در معماری عامل مهم دیگری در انتخاب نرمافزار است. آیا شما میخواهید در طراحی نما فعالیت کنید و نیاز به یادگیری نرم افزار نمای ساختمان دارید و یا هدف اصلی شما تخصص در زمینه طراحی داخلی و انواع ساختمانهاست و شما به تسلط بر یک نرم افزار طراحی داخلی سه بعدی احتیاج دارید.
شاید استعداد و علاقه شما بیشتر به سمت مراحل اجرایی ساختمان گرایش داشته باشد و در زمینه طراحی دیتیلهای اجرایی یا متره فعالیت کنید و یا به عنوان یک فاز دو کار، استخدام شوید و نیاز به تسلط بر نرم افزار نقشه کشی ساختمان مانند نرمافزار اتوکد و نرم افزار رویت معماری داشته باشید.
یکی دیگر از عناوین شغلی محبوب در دفاتر معتبر معماری که نرمافزارهای خاص خود را نیاز دارد، سی جی آرتیست یا ویژوال آرتیست است که وظیفه دارد طرح نهایی را به بهترین نحو ارائه و پرزانته کند. این عنوان شغلی به تسلط بر نرمافزارهای رندرینگ همچون نرم افزار وی ری و نرمافزارهای گرافیکی همچون فتوشاپ نیاز دارد.
در هر جریان کار طراحی معماری، از چند نرمافزار استفاده میشود تا روند تبدیل ایده به رندرها و نقشههای نهایی طی شود.
به عنوان مثال یک روند کار می تواند به این صورت باشد که کانسپت اولیه با اسکیس زدن به صورت دستی یا در نرمافزارهای مرحله کانسپت حجمی مانند نرم افزار اسکچاپ انجام شود و در مرحله دوم، نقشهکشی در یک نرمافزار ترسیم دوبعدی مانند نرمافزار اتوکد ادامه پیدا کند.
در مرحله سوم، مدلسازی در نرمافزارهای طراحی سهبعدی مانند اسکچاپ، راینو و تریدیمکس انجام میشود. بعد از آن طرح معماری به کمک پلاگینهای رندرینگ همچون وی ری، به تصاویر باکیفیت و واقعنمایانه تبدیل میشود. مرحله آخر پست پروداکشن و پرزانته است که میتواند در نرمافزارهای گرافیکی همچون فتوشاپ و ایلوستریتور به زیبایی انجام شود.
بنابراین برای هر مرحله از روند انجام پروژه معماری از نرمافزارهای مختلفی استفاده میشود که شما با توجه به نقشی که در دفتر معماری بر عهده دارید باید بر یک یا چند مرحله از این روند مسلط شوید و چند نرمافزار مناسب آن را بیاموزید.
انتخاب نرم افزار معماری برای بازار کار ایران
در بازار کار معماری در ایران، به دلیل رایگان بودن نرم افزارهای معماری معمولا به یک یا دو نرمافزار محدود نیستیم و از انواع نرمافزارها در کنار هم برای رسیدن به بهترین کیفیت خروجی استفاده میکنیم. این موضوع مزایا و معایب خود را دارد.
مزایای آن آزادی در استفاده از تمامی نرمافزارها و انتخاب بهترین نرم افزار معماری برای جریان کاری مناسب شماست و معایب آن انتظار بالای کارفرمایان از رندرهای نهایی شما و توجه بیش از حد به جنبههای ظاهری و پرزانته طرح معماری است.
در بازار کار معماری در کشورمان ممکن است به یادگیری چند نرمافزار نیاز داشته باشید و پروژههای معمولی را نیز با نرمافزارهای تخصصی مدلینگ و رندرینگ، ارائه دهید. البته توجه داشته باشید که بازار معماری ما نیز کم کم به سمت تخصصی شدن میرود. در حال حاضر نیز شما میتوانید تنها به عنوان متخصص رویتکار و با تسلط کامل بر یک یا دو نرمافزار در موقعیتهای شغلی مناسبی در شرکتهای بزرگ و بینالمللی معماری استخدام شوید.
آموزش نرم افزارهای معماری کرج
آموزش تری دی مکس 3ds Max کرج
خب احتمالا با شرکت معروف اتودسک آشنا هستید. شرکتی که کارش ساخت نرم افزارهای پیشرفته برای رشته های مختلف مهندسی است. تقریبا همه نرم افزارهایش در رشته های مخصوص به خودشان، حرف اول را می زنند.
یکی از نرم افزارهای تولیدی این شرکت Autodesk 3dsmax (نام قبلی ۳ds studio max) نام دارد. نرم افزاری مخصوص به شبیه سازی. به طور خلاصه بگوییم، تری دی مکس، نرم افزاری حرفه ای است مخصوص مدل کردن (سه بعدی سازی)، ساخت انیمیشن، بازی و عکس.
کاربردهای اصلی تری دی مکس
نمایش چیزی که در ذهن دارید
فرض کنید یک معلم زیست شناسی هستید و می خواهید شکل یک اتم را برای دانش آموزان یا دانشجویان خود نمایش دهید. می توانید از مکس استفاده کنید و آن را شبیه سازی کنید.
یا اینکه حرکت چند ذره در هوا یا حرکت گلوله های شلیک شده از یک تفنگ را که به سمت یک انسان شلیک می شوند (مثل فیلم ها) شبیه سازی کنید. این کارها با تری دی مکس کاملا قابل اجراست. هر چیزی که در ذهن شماست می تواند با کمک تری دی مکس شکل واقعی و شبیه سازی به خود بگیرد تا به کمک آن ایده خود را به بقیه نشان دهید.
برای طراحی، معماری و رشته های ساختمانی
تری دی مکس با کمک نورپردازی و قدرت سه بعدی سازی شگفت انگیز خود به شما کمک می کند که طرح های خود را شبیه سازی کنید و قبل از اجرا آنها را ببینید و همچنین به کارفرما نمایش دهید.
حتی گفته می شود یکی از کاربردهای تری دی مکس، این است که با کمک موتورهای قدرتمند جانبی که روی ش نصب می شود (مثل پلاگین وی ری)، طرح شما را از واقعیت هم زیباتر نشان داده و کارفرما را ترغیب به موافقت با طرح کند.
بسیاری از اشیا مثل مبل و صندلی، لامپ و لوستر و … کاملا آماده هستند و شما نیاز به طراحی شان ندارید. کافی ست فقط آنها را داخل صحنه طراحی شده تان بکشید و فقط دکمه رندر را بزنید. به این مدلهای آماده آبجکت می گویند.
برای ساخت انیمیشن
با کمک تری دی مکس میتوانید انیمیشن بسازید. برای تبلیغات، کارهای صنعتی، معرفی محصول، طراحی و معماری و … هر جایی که به یک انیمیشن کوتاه نیاز دارید. البته در جریان باشید ساخت انیمیشن با هر نرم افزاری نیاز به یک سیستم قدرتمند دارد!
همچنین برای ساخت بازی نیز تری دی مکس کاربرد دارد هر چند اخیرا نرم افزارهای بهتری برای بازی مثل Unity به بازار آمده اند ولی هنوز هم تری دی مکس برای ساخت بازی استفاده می شود. بازی هم یک نوع انیمیشن است.
برای ساخت فیلم و افکت های ویژه
امروزه صنعتهایی نظیر سینما، بازیهای رایانهای و تبلیغات نیازمند جلوههای ویژۀ سینمایی و طراحی شخصیتهای سهبعدی میباشند. بسیاری از شخصیتها و فیلمهای هالیوودی که تا به امروز از دیدن آنها لذت بردید کار این نرمافزار قدرتمند است. از جمله:
- فیلم آواتار
- فیلم پسر جهنمی
- مرد آهنی
سایر استفاده ها از تری دی مکس
- در تبلیغات
- در طراحی صنعتی
- طراحی مبل و صندلی و هر چیزی که فکر کنید
- در غرفه سازی نمایشگاه
- در ساخت کابینت و بقیه وسایل داخل منزل یا بقیه اشیای پیرامون تان
- طراحی آشپزخانه
نرم افزار تری دی مکس، بعنوان یکی از کاربردی ترین نرم افزار های شبیه سازی، با داشتن قابلیت مدلسازی سطوح مختلف با دقت وجزییات بالا، پتانسیل بسیاری در طراحی سه بعدی سبک های مختلف پروژه های ویلایی را دارد. تلفیق احجام معماری با المان های منظر، از طریق تکنیک های مدلسازی این نرم افزار به راحتی امکان پذیرست.